Het verhaal van Venegy Yachts

Venegy Yachts is ontwikkeld door de Prins van Oranje Groep. De Prins van Oranje Groep heeft inmiddels ruim 50 jaar ervaring binnen de waterportsector, zowel in de jachtbemiddeling en jachtbouw als in de ontwikkeling van jachthavens en watersport gerelateerd vastgoed zoals schiphuizen en recreatiewoningen.

 

 

De Prins van Oranje Groep

De Prins van Oranje Groep kent een rijke historie. Begin jaren zeventig is in een voormalig armenhuis midden in het dorp Heeg het Watersporthotel “Prins van Oranje” gevestigd. Het Watersporthotel werd al snel uitgebreid met een zeilschool en er werd gestart met de verkoop van 1e klas werfschepen. Vanaf dat moment was Prins van Oranje Jachtbemiddeling een feit.

Start verkoop Retro boten

Begin jaren negentig richtte Prins van Oranje zich op het importeren en restaureren van fraai gelijnde, houten klassiekers uit Scandinavië. Wereldwijd was Prins van Oranje zeer succesvol in het verkopen van waardevolle gerestaureerde schepen. 

Rapsody Yachts

Een vervolg hierop was de ontwikkeling, bouw en verkoop van nieuwe 'retro klassiekers' eind jaren negentig onder de naam Rapsody Yachts. Dit merk smeedt de beste eigenschappen van historische en moderne klassiekers samen en wordt gekenmerkt door haar elegantie, snelheid en klasse. Rapsody Yachts is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerde speler in de internationale wereld van luxe motorjachten.

Venegy Yachts

Begin 1998 is de Prins van Oranje Groep gestart met het bouwen van luxe schepen onder de naam Venegy Yachts. Venegy Yachts heeft sinds 1998 verschillende unieke modellen geïntroduceerd. Elk model wordt gekenmerkt door een elegant ontwerp, uitstekende prestaties en onovertroffen vaareigenschappen. Elk detail van het schip is een eigen ontwerp en is handgemaakt. Inmiddels is Venegy Yachts uitgegroeid tot een respectabele speler binnen de Nederlandse jachtbouw van luxe motorjachten binnen het 9 -15 meter segment.

Traditie en Vakmanschap since 1998